tło strony
Pacjent - przycisk
podcień pod baner
pole pod menu
Zakupy - przycisk
Partner - przycisk
baner
Przejdź do treści
Ćwiczenia
REKLAMA

Chewable Omega 3 lemon flavour

Calivita Chewable Omega 3
Chewable Omega 3 lemon flavour
Podwodne skarby
100 kapsułek do żucia/ssania

kapsułki Omega-3 do żucia/ssania dla serca, mózgu, wzroku
Dostępny natychmiast
89.00 zł
Skorzystaj z promocji na ten produkt >>

Chewable Omega 3 - najczystsze niezbędne kwasy tłuszczowe Omega 3

Chewable Omega 3

Omega 3 do żucia


Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe

Wielu badaczy zadaje sobie pytanie, czy istnieje związek pomiędzy dietą a układem sercowo-naczyniowym. A jeśli istnieje, to na czym on polega? Naukowcy Bang, Dyerberg oraz ich współpracownicy zauważyli, że w populacji Eskimosów zachodniej części Grenlandii rzadziej doskwierają problemy związane z układem sercowo-naczyniowym. Ich dieta jest szczególnie bogata w ryby i inne owoce morza – zawiera duże ilości białka, tłuszczów oraz małe ilości cholesterolu. Ale przecież społeczeństwa wysokorozwiniętych krajów Europy oraz Ameryki również spożywają duże ilości białka oraz tłuszczów, a mimo to problemy z układem sercowo-naczyniowym pojawiają się tam w znacznie większym stopniu. Jak to wytłumaczyć? Różnica polega na tym, że w pożywieniu Eskimosów znajdują się duże ilości białek oraz tłuszczów pochodzenia morskiego, zwłaszcza wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Spożywając ryby, Eskimosi przyjmują co najmniej 10 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3 niż ludzie żyjący w krajach wysokorozwiniętych. Wśród niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 najważniejszą rolę odgrywają kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA).

Jak działają kwasy omega-3?

  • Kwasy EPA i DHA wspomagają prawidłowe funkcjonowanie serca1 - korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie.
  • Kwas DHA przyczynia się także do utrzymania prawidłowegofunkcjonowania mózgu2 i prawidłowego widzenia - korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.

Oczyszczone kwasy tłuszczowe omega-3

Nowa innowacyjna formuła produktu zawiera idealne proporcje kwasów tłuszczowych EPA:DHA (3:2), przy zmniejszeniu udziału pozostałych kwasów tłuszczowych w 1 kapsułce.

Chewable Omega 3 jest produkowany metodą destylacji molekularnej, co zapewnia większą stabilność produktu oraz uzyskanie bardzo czystego i skoncentrowanego oleju, bez utraty cennych właściwości surowca.

Nowe doznania smakowe z Chewable Omega 3 do spożycia gdziekolwiek będziesz, o każdej porze.

Poczuj orzeźwiającą nutę cytryny podczas ssania lub żucia kapsułek Chewable Omega 3 CaliVita®. Dzięki eksplozji smaku i zabawnej formie Chewable Omega 3 stanie się ulubionym produktem całej Twojej rodziny! Możesz je suplementować gdziekolwiek będziesz – w autobusie, biurze, kolejce sklepowej... bez konieczności popijania wodą!

Na co pomaga omega 3 i komu szczególnie polecamy?

  • Osobom chcącym wspomóc prawidłowe funkcjonowanie serca.
  • Studentom w okresie wzmożonej nauki i pracy.
  • Wszystkim, którzy chcą wspomóc swoją koncentrację.
  • Osobom szukającym wsparcia dla narządu wzroku.
  • Osobom będącym na diecie, w trakcie kuracji odchudzającej.
  • Osobom odżywiającym się nieracjonalnie.
  • Kobietom w okresie ciąży i karmiącym piersią (po konsultacji z lekarzem).

Czy wiesz, że... Polska należy do krajów szczególnie zagrożonych niedoborem kwasów tłuszczowych ω-3. Długołańcuchowe kwasy tłuszczowe omega-3 wspomagają procesy uczenia się, zwiększają koncentrację. DHA jest niezbędny dla funkcjonowania rodopsyny i jej stężenia w zewnętrznych pręcikach siatkówki, co ma ścisłe powiązanie z ostrością widzenia.

suplement diety Calivita: Chewable Omega 3


100 kapsułek do żucia/ssania

Dawkowanie

dzieci od 3 roku życia -1 kapsułka dziennie, osoby dorosłe do 3 kapsułek dziennie po posiłku.

Skład Chewable Omega 3

3 kapsułki zawierają:

Substancje aktywne
1800mgOlej rybny zawierający:
1080mg kwasy tłuszczowe Omega 3, w tym:
540mg- kwas eikozapentaenowy (EPA)
360mg- kwas dokozaheksaenowy (DHA)

Składniki
olej rybny standaryzowany na zawartość kwasu eikozapentaenowego (EPA) i kwasu dokozaheksaenowego (DHA), kapsułka żelatynowa (żelatyna, nośnik: glicerol, barwnik: żółty tlenek żelaza), aromat: olejek z skórek cytryny (Citrus limon), stabilizator: celuloza mikrokrystaliczna, skrobia kukurydziana (zawiera siarczyny), substancja słodząca: sukraloza

Wytworzono w zakładzie przetwarzającym jaja, ryby, skorupiaki, mleko, orzeszki ziemne, orzechy, soję, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, zboża zawierające gluten, łubin, mięczaki, seler, gorczycę - istnieje możliwa obecność tych składników w produkcie.

Produkcja i dystrybucja w Polsce

Producent: CaliVita® International, Berlin, Connecticut 06037, USA.
Importer: CaliProducts Kft., Aranykéz u 6.VI. 58, 1052 Budapeszt, Węgry.
Dystrybutor: POLFIT Sp. z o.o, ul. Warszawska 547, 05-083 Wojcieszyn.

Uwagi

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie używaj produktu, jeśli brakuje zewnętrznej folii zabezpieczającej lub jest ona uszkodzona. Osoby z problemami zdrowotnymi, przyjmujące leki, kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.

Przeciwwskazania

nadwrażliwość na składniki preparatu.

Warunki przechowywania

produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Omega 3 Naukowo

„Polska należy do krajów szczególnie zagrożonych niedoborem kwasów tłuszczowych ω- 3.”
lek. Wojciech Jańczyk
prof. dr hab. med. Piotr Socha

„… niski poziom spożycia wielonienasyconych kwasów omega-3 związany jest ze wzrostem częstości depresji.”
dr Wojciech Kolanowski
„Kwasy tłuszczowe szeregu n-3 spełniają również ważną rolę jako substancje o działaniu kardioprotekcyjnym, chroniące przed rozwojem miażdżycy naczyń krwionośnych.”
lek. Wojciech Jańczyk
prof. dr hab. med. Piotr Socha

„Niedobory kwasów Omega-3 łatwo zaobserwować na skórze. Jeśli ich brakuje, skora jest sucha, pojawiają się wypryski itp.”
prof. dr hab. Iwona Wawer

„DHA odgrywa rolę w rozwoju układu nerwowego zachodzącym podczas życia płodowego i we wczesnym dzieciństwie, a także w jego prawidłowym funkcjonowaniu w wieku późniejszym.”
dr Wojciech Kolanowski

„Dysleksja, dysgrafia, nadpobudliwość ruchowa – to wszystko skutki niedoborów kwasów omega 3.”
prof. dr hab. Marek Naruszewicz

„DHA jest niezbędny dla funkcjonowania rodopsyny i jej stężenia w zewnętrznych pręcikach siatkówki, co ma ścisłe powiązanie z ostrością widzenia.”
prof. dr hab. med. Krystyna Wąsowska-Królikowska,
prof. dr hab. Marek Naruszewicz

„W wielu doniesieniach podkreśla się rolę DHA w prawidłowym rozwoju ośrodkowego układu nerwowego, w tym funkcji poznawczych, mowy oraz narządu wzroku.”
lek. Wojciech Jańczyk
prof. dr hab. med. Piotr Socha

„W okresie ciąży i laktacji zapewnienie wystarczających ilości kwasów tłuszczowych n-3 wydaje się mieć fundamentalne znaczenie dla rozwijającego się płodu i niemowlęcia.”
lek. Wojciech Jańczyk
prof. dr hab. med. Piotr Socha
„Długołańcuchowe kwasy tłuszczowe omega-3 wspomagają procesy uczenia się, zwiększają koncentrację oraz zmniejszają wybuchy agresji u dzieci.”
dr Wojciech Kolanowski
Lidia Powierża

„Od niedawna postuluje się pogląd, że zastosowanie suplementów n-3 LC-PUFA może opóźniać progresję demencji starczej oraz choroby Alzheimera.”
lek. Wojciech Jańczyk
prof. dr hab. med. Piotr Socha

Powyższe informacje mają jedynie charakter informacyjny i zostały opracowane na podstawie dostępnych publikacji naukowych. W przypadku problemów zdrowotnych należy skonsultować się z lekarzem.

Opinie o Chewable Omega 3 Calivita

Dodaj komentarz, oceń produkt lub zadaj pytanie
comments powered by Disqus
Skorzystaj z promocji na ten produkt
Chewable Omega 3
ALFA I OMEGA ZDROWIA
Wróć do spisu treści