Owoc bogów
Xantho Plus Owoc Bogów
CaliVita® International poszerza swoją ofertę o nowy produkt, zawierający cenny mangostan zwany owocem bogów i inne naturalne składniki o silnym działaniu antyoksydacyjnym.
Czy zastanawiałeś się, w jakim stopniu każdego dnia narażeni jesteśmy na szkodliwe działanie smogu, substancji chemicznych, stresu, dymu papierosowego, promieniowania UV, promieniowania jonizującego, ozonu… które negatywnie wpływają na nasze zdrowie?
Wyżej wymienione czynniki przyczyniają się między innymi do powstawania wolnych rodników odpowiedzialnych za uszkodzenia ważnych struktur biologicznych w komórkach, prowadząc do ich zaburzeń strukturalnych i funkcjonalnych.
Dlatego też zapewnienie odpowiedniej podaży związków wykazujących działanie antyoksydacyjne w całodziennej racji pokarmowej uważane jest za jeden z podstawowych warunków prawidłowego żywienia i utrzymania dobrego zdrowia.
Xantho PLUS to formuła zawierająca kompleks antyoksydantów, którego składniki działając synergicznie, stanowią ochronę przed wolnymi rodnikami
Co może zaoferować Xantho PLUS?
Podstawowym składnikiem produktu jest unikalny owoc pochodzenia azjatyckiego – mangostan zawierający cenne ksantony, które dzięki silnym właściwościom antyoksydacyjnym chronią komórki przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Wskaźnik ORAC (tj. zdolności absorpcji wolnych rodów) dla soku z mangostanu, w porównaniu z innymi owocami jest bardzo wysoki i wynosi ok. 17000. Ekstrakt z owoców mangostanu jest standaryzowany na zawartość mangostyny (jednego z najlepiej przebadanych ksantonów) i polifenoli. Mangostan pochodzi z Archipelagu Malajskiego, w Azji Wschodniej i zgodnie z legendą został podarowany ludziom przez Buddę, po poznaniu i odczuciu jego dobroczynnego działania. Ze względu na fakt, iż mangostan znany jest jako najbogatsze źródło cennych ksantonów, został okrzyknięty „Owocem Bogów".
Produkt zawiera również ekstrakt z liści zielonej herbaty, standaryzowany na zawartość galusanu epigalokatechiny, o właściwościach antyoksydacyjnych 100 razy silniejszych, niż witamina C i 25 razy silniejszych niż witamina E, a także
ekstrakt z owoców grejpfruta, który jest bogaty w witaminy, flawonole, terpeny. Kolejne składniki aktywne produktu to
ekstrakt z nasion winogron – o wysokiej zawartości proantocyjanidyn, korzystnie wpływających zarówno na komórki, ze względu na działanie antyoksydacyjne, jak i na strukturę naczyń krwionośnych,
ekstrakt z owoców granata – źródło kwasu elagowego, będącego doskonałym obrońcą komórek. Skład produktu został także wzbogacony o
ekstrakt z owoców borówki czernicy i sproszkowane owoce borówki wysokiej – które silne właściwości antyoksydacyjne zawdzięczają wysokiej zawartości antocyjanów.
Zalety Xantho PLUS
Xantho PLUS zawiera ekstrakty z owoców, w których została zachowana naturalna harmonia składników czynnych, co wpływa na wzajemny synergizm ich działania i zwiększa ich biodostępność dla organizmu. Składniki aktywne produktu – jako silne antyoksydanty – stanowią dodatkową obronę organizmu przed działaniem wolnych rodników. Chroniąc nasze komórki przed utlenianiem, mogą wspomagać opóźnienie procesu starzenia się organizmu i wpływać korzystnie na układ krążenia.
Komu można polecić Xantho PLUS?
■ osobom odżywiającym się nieracjonalnie;
■ osobom nadużywającym alkoholu i niektórych farmaceutyków;
■ osobom starszym;
■ osobom aktywnym fizycznie i wykonującym ciężką pracę fizyczną;
■ osobom mieszkającym w zanieczyszczonym środowisku;
■ aktywnym i biernym palaczom;
■ osobom pracującym w szkodliwych warunkach;
■ wszystkim tym, którzy chcą zapewnić sobie ochronę przed działaniem wolnych rodników.